ГолосUA
15:19 23/01/2009

У Києві ліквідовано черговий конвертаційний центр

Співробітники Головного управління податкової міліції у Києві викрили організоване злочинне угруповування, яке займалось незаконними операціями по відмиванню «брудних» грошей фірмою «Весна». 

Як повідомили у ГУ податкової міліції ДПА України, крім комп’ютерної техніки, документів та великих сум готівкою в «офісі» знайшли сім одиниць вогнепальної зброї.

В ході спецоперації із захоплення «офісу» податківці виявили, що квартира була укріплена трьома броньованими дверима, у під’їзді будинку розташовані приховані камери, підключені до моніторів системи відеоспостереження. Також у квартирі було встановлено сучасну спецтехніку для сканування ефіру та прослуховування радіохвиль. 

У квартирі знаходився серверний термінал, за допомогою якого зловмисники переводили у „тінь” багатомільйонні суми. У тому ж приміщенні зберігалися партії готівкових коштів, що призначалися для клієнтів „конверту”.

Крім того, у квартирі виявили арсенал холодної та вогнепальної зброї. В тому числі професійну снайперську гвинтівку іноземного виробництва з глушником та оптикою орієнтовною вартістю понад 20 тис. доларів США. 

В ході обшуку працівники податкової міліції вилучили валюту різних країн в еквіваленті 700 тис. гривень, документи фіктивних фірм та комплекти комп’ютерної техніки (ноутбуки, комп’ютерні сервери), які використовувались учасниками угруповання для проведення злочинної діяльності. Крім цього, вилучено сім одиниць вогнепальної зброї, тисячі набоїв до неї, а також розстріляну з пістолета емблему податкової міліції, яку зловмисники використовували як мішень для стрільби.

Згідно з повідомленням, стосовно організаторів злочинного угруповання порушено кримінальну справу за ст. 205, 212 КК України. Триває слідство. Троє основних фігурантів зараз перебувають за ґратами.

 

Читайте также по теме