ГолосUA
19:34 12/11/2009

У Києві в кожного будинку з’явиться свій паспорт

Київська влада має намір протягом найближчого часу присвоїти паспорт кожному столичному будинку і його дворовій території.

Як повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, у паспорті будуть зафіксовані дані щодо поточного технічного стану будинку, зазначений перелік виконаних робіт і складений перспективний графік необхідних робіт з благоустрою, а також прописані норми щодо оптимального стану будинку.

У такий спосіб КМДА планує упорядкувати всі будівлі Києва та здійснювати відповідний контроль над їхнім подальшим благоустроєм.

На даний момент Головне управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища разом із найкращими архітекторами країни розробляють проект вдосконаленого паспорта житлового будинку.

Після цього буде сформовано першу й другу черги прибудинкових територій, які мають потребу у виконанні робіт з благоустрою.

Крім того, вже створено спеціальну робочу групу для реалізації проекту з висвітлення та реконструкції фасадів будинків Києва, яка працює над розробкою проекту зонування території міста на три частини і визначить для кожної з них окрему кольорову гаму, як фасадів, так і систем додаткового освітлення.

"Спеціально для зручності киян та гостей міста в усьому місті замінять таблички з назвами вулиць та номерами будинків на більш сучасні. Тож невдовзі таблички з адресами будинків з підсвічуванням перестануть бути привілеєм центральної частини Києва, а стануть загальною тенденцією для столиці", — сказав заступник мера.

За матеріалами: Кореспондент

 

Читайте также по теме