ГолосUA
11:59 10/06/2010

У Києві відбулась конференція, присвячена технологіям Triple Play і IPTV

2 червня 2010 року в Торгово-промисловій палаті України в Києві традиційно пройшла конференція, присвячена технологіям Triple Play і IPTV.

Це вже п’ята щорічна конференція з цієї тематики, організована журналом «Мережі і бізнес».

На думку більшості доповідачів, інтенсивний розвиток технологій в останні роки значно вплинув на структуру послуг і вельми помітно змінив саме поняття триєдиної послуги.

Інтернет-телебачення знизило попит IPTV як одного з послуг Triple Play: практично безкоштовний доступ до будь-яких ресурсів, а також наявність широкосмугових каналів у більшості абонентів, яка нерідко переважує основну перевагу IPTV — інтерактивність. З тієї ж причини втрачає свою актуальність у складі послуги та передача голосу по протоколу IP: з приходом Skype послуга VoIP поступово виштовхується з ринку широкосмугового доступу.

На цьому тлі погляди операторів все частіше співпадають у бік рішень IMS (IP Multimedia Subsystem), універсальної платформи для інтеграції мультимедійного трафіку, що забезпечує широкий спектр нових послуг і, найголовніше, зручність їхнього запровадження у майбутньому і при фіксованому, і при мобільному доступі.

На конференції свої платформи IMS, а також досвід впровадження стандарту Rich Communication Suite (RCS), представили практично всі провідні виробники.

Судячи з усього, світ стоїть на порозі повсюдного впровадження технології «четверний послуги» — Quadro Play (з додаванням мобільних додатків).

Також вперше роботу конференції висвітлював телевізійний канал «Перший діловий».

Зі звичного: традиційно в холі свої рішення представляли виробники та їхні партнери, цього разу свої стенди розгорнули компанії Alcatel-Lucent, Huawei, «ДЕПС», Telco, Molex PN, «Бест Пауер Україна».

І як завжди, великий внесок в успішне проведення конференції внесли давні соратники журналу компанія «Мегатрейд», яка виступила технічним партнером, торгові марки Ahmad Tea і «Золота Амфора».

Особливу  подяку за підтримку висловлено інформаційним партнерам: АПІТУ, КОМПАС, Голос UA, PressLook, журнал «Генеральний директор».

 

 

 

Читайте также по теме