ГолосUA
08:01 12/12/2009

У Києві відкриється Музей сучасного образотворчого мистецтва

17 грудня на Подолі пройде урочисте відкриття Музею сучасного образотворчого мистецтва України. На площі більше 3,5 тисяч квадратних метрів будуть зібрані найкращі твори майстрів українського мистецтва ХХ — початку ХХІ ст.

Як повідомили у прес-службі музею, колекція, яка формувалася близько двадцяти років, нараховує понад 4,5 тисяч творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, а також іконопису України. Тут зібрані твори більшості представників художніх шкіл і напрямів усіх регіонів країни.

На відкритті музею гості зможуть побачити роботи більше 500 авторів. Серед них — класики українського мистецтва — Василь Хмелько, Іван Кавалерідзе, Ілларіон Плещинський, Іван Труш, Олекса Новаківський, Адальберт Ерделі, Тетяна і Олена Яблонські, Михайло Дерегус, Євген Волобуєв, Петро Столяренко, Федір Захаров, Сергій Григор’єв, Валентин Бернадський, Карло Звіринський, Роман Сільський, Микола Глущенко та іншні.

Також у день відкриття відбудеться презентація залу української ікони кінця XVII — середини XIX ст. і перформанс молодого одеського художника Олександра Мілова у стилі street art.

Музей є меценатським і некомерційним проектом. Мета його створення — пошук, збір і збереження творів українських художників, які були розкидані по різних регіонах, вивезені за кордон, осіли у приватних колекціях або з інших причин недоступні і маловідомі широкій громадськості. Експозиція буде оновлюватися кожні два роки.

У найближчих планах фундаторів — відкриття унікального музею українського каменя і дитячої кімнати, а також експонування тимчасової виставки харківських художників, персональні виставки відомих майстрів і українських художників-початківців, а також організація пересувних виставок за кордоном.

За матеріалами: Ліга

 

Читайте также по теме