ГолосUA
09:09 30/12/2008

У Києві викрито потужний конвертаційний центр

Співробітники управління податкової міліції ДПА у м. Києві припинили діяльність потужного конвертаційного центру, осередок якого розташовувався у центрі столиці – на вулиці Саксаганського.

Про це повідомили в прес-службі ДПА.

Зокрема, перевіряючи декларації з ПДВ одного із столичних підприємств, податківці з’ясували, що фірма веде незаконну фінансово-господарську діяльність.

Крім того, виявлено 6 підприємств-мінімізаторів, які спільно з цим підприємством використовувалися у незаконних схемах ухилення від сплати податків.

Офісне приміщення товариства, що знаходилось на вулиці Саксаганського, використовувалося для підготовки первинних документів, як організатора, так і інших фіктивних фірм. Згодом з’ясувалося, що послугами конвертаційного центру користуються 3 діючі фірми, які знаходяться за тією ж адресою.

Організаторами викритого центру виявилися 38-річний киянин. Йому допомагали дві жінки, які вели бухгалтерію, виготовляли та укладали підроблені платіжні доручення, договори, здійснювали електронні платежі, організовували пошук клієнтів, видавали замовникам готівку та розподіляли винагороди між учасниками злочинної групи.

Загалом, зловмисникам за період функціонування центру вдалося перевести у готівку близько 35 мільйонів гривень.

Під час затримання у злочинців було вилучено готівку у розмірі 3 мільйонів гривень та 17 тисяч доларів.

 

Читайте также по теме