ГолосUA
10:22 23/02/2010

У Корсунь-Шевченківському вилікували каштан Тараса Шевченка і знайшли біля нього залишки житла давньоруського часу

У місті Корсунь-Шевченківському вилікували каштан Тараса Шевченка, названий так на честь перебування у місті поета у 1859 році.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив заступник голови облдержадміністрації Анатолій Чабан.  

У рамках виконання обласної програми паспортизації об’єктів культурної спадщини на 2003-2010 роки у минулому році, на території ландшафтного парку в Корсунь-Шевченківському здійснювалась робота з вивчення, збереження та відтворення флори ландшафтного парку. Інвентаризовано наявний гербарій рослин, що ростуть па території парку, та доповнено його дванадцятьма видами.

Також, за словами А. Чабана, створено базовий електронний варіант «Кольорового атласу рослин, що ростуть па території ландшафтного парку» та електронний варіант каталогу на 284 види рослин. Працівниками відділу охорони природи на території парку проведено розчистку підліску на площі 2,6 га, консервацію та лікування хворих і травмованих дерев — каштана Тараса Шевченка та трьох ялин на Князівській алеї.

“Крім того, між скульптурною композицією “Ян і Наталка” та каштаном Шевченка, старший науковий співробітник Археологічної інспекції управління культури і туризму облдержадміністрації Олександр Назаров виявив залишки житла та господарської ями давньоруського часу”? — розповів А. Чабан.

В. Середа

 

Читайте также по теме