ГолосUA
07:37 19/10/2010

У Луганську бояться вибуху 400 тонн непридатного пороху

400 тонн пороху, вже непридатного для виробництва, але вибухонебезпечного, зберігаються на території Луганського патронного заводі. А ще 450 мільйонів патронних капсулів. У всієї цієї продукції термін зберігання закінчився і зараз вона загрожує життю луганчан.

Президент доручив Кабміну утилізувати ці матеріали вже до кінця цього року, проте поки що ніхто не починає виконувати доручення.

Обласна влада уже заявила, що склад з потенційно небезпечним арсеналом практично не охороняється, тобто — Луганськ живе на пороховій діжці.

Питання з охороною зрештою вирішили. Тепер Держкомрезерв – власник арсеналу – компенсує підприємству витрати на неї. Але вибухонебезпечну речовину доцільніше не зберігати, а утилізувати, а це питання не вирішується.

Ціна питання – 14 мільйонів гривень. Ці гроші дозволять повністю і безпечно утилізувати арсенал.

На підприємстві запевняють – умови зберігання пороху гарантують повну безпеку луганчанам. Між тим, цьогорічна спека стала справжнім випробуванням для утримувачів складу. На об'єкті постійно чергували співробітники МНС, адже його потенційна небезпека влітку виросла у рази. Нині склади знову охороняються лише силами підприємства.

За матеріалами: ТСН

Читайте также по теме