Людмила Мыцай
19:07 17/11/2010

У Львові 25% молоді не змогли проголосувати на виборах, – соціолог

 

На вибори 31 жовтня у Львові не прийшли або прийшли і не змогли проголосувати більше 25% молодих виборців віком від 18 до 29 років.

Про це 17 листопада на прес-конференції повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

«Ми проаналізували різницю між тими виборцями, які прийшли на вибори і проголосували, і всією кількістю електорату у місті Львові. Ствердно можу сказати, що на виборчі дільниці у Львові або не прийшли, або прийшли і не змогли проголосувати і більше не прийшли повторно на дільницю щонайменше чверть молодих виборців у віці від 18 до 29 років», — повідомив соціолог.

Також він додав, що сумарно у Львові не прийшли або не змогли проголосувати на виборах близько 10% виборців віком від 18 до 50 років.

Щодо структури виборця, який проголосував у кінцевому результаті, Антипович повідомив, що є перевага на 10% людей віком у 50 років і старших, і 7% із цих 10% становлять люди віком 60 років і старші.

«Таким чином, старше покоління відстояло своє право проголосувати на виборах. Молодь не захотіла це зробити – можливо, взагалі, або ж зробила спробу і не повернулася повторно на дільниці», — виснував керівник групи «Рейтинг».

Водночас Олексій Антипович висловив думку, що така ситуація вплинула на результат виборів, однак цей вплив не був визначальним.

Нагадаємо, 31 жовтня 2010 року у Львівській області явка виборців склала 59,41%, у Львові – 49,8%.

Читайте также по теме