ГолосUA
19:45 14/02/2011

У Львові продавців алкоголю у нічний час оштрафували на 24 тисячі гривень

На львівських продавців алкоголю у недозволений час складено 68 протоколів про правопорушення.

Як повідомили у відділі торгівлі Львівської міської ради, зокрема на продавців накладено штрафів на 24 тис. гривень та 120 тис. на підприємства, передала прес-служба Львівської міської ради.

За словами начальника відділу торгівлі міськради Галини Шарко, зараз акцент ставиться на повторні перевірки тих МАФів, на які складали протоколи вже двічі. На порушників накладають штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень на продавця та 6 тис. 800 гривень на власника МАФу.

“У 2010 році у Львові було скоєно 174 злочини у стані алкогольного сп’яніння. Протягом останніх місяців ми спостерігаємо зменшення скоєння таких злочинів на 7%. У січні не було жодного злочину у стані алкосп’яніння, скоєного неповнолітніми”, — зазначив начальник дільничних інспекторів Львівського міського управління міліції Олег Сенькусь. За його словами, найпроблемнішим є Франківський район, де зосереджено багато МАФів, які торгують алкоголем. Звідси і почнуть проводити повторні рейди.

Нагадаємо, виконавчий комітету Львівської міської радиприйняв рішення «Про заборону реалізації алкогольних напоїв». У кожному районі працюють мобільні групи, до яких окрім представників міліції входять працівники районних адміністрацій, які проводять рейди у нічний час для перевірки закладів торгівлі щодо виявлення порушень реалізації алкогольних напоїв та пива. На порушників складають протоколи. 20 грудня, після скасування заборони продажу алкоголю в суді, виконавчий комітет Львівської міської ради повторно прийняв рішення про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом з 22.00 год. до 10 ранку.

Читайте также по теме