ГолосUA
12:41 12/09/2010

У Мінсім’ї взялися за масштабне будівництво спортмайданчиків

Міністерство у справах у справах сім’ї, молоді та спорту розпочало реалізацію Всеукраїнської програми "1000 майданчиків".

Про це заявив міністр України у справах у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін на прес-конференції з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, передала прес-служба відомства.

“Створюється Єдиний електронний всеукраїнський реєстр спортивних споруд, де буде повний паспорт кожного спортивного об’єкта, щоби мати реальну картину з інфраструктурою та розвивати її”, — повідомили в прес-службі.

Так, за словами Р. Сафіулліна, в Україні не вистачає спортивних майданчиків, спортивних шкіл, обладнання і фахівців, нема сучасних спортивно-оздоровчих комплексів із розвинутою інфраструктурою. За роки незалежності не побудовано практично жодного великого спортивного об’єкта, який би відповідав світовим стандартам. Із 81 олімпійської бази, що є в Україні, тільки одна відповідає сучасним стандартам. За матеріально-технічною інфраструктурою зимових видів спорту Україна в 10-15 разів поступається своїм сусідам — Чехії, Естонії, Білорусі, Болгарії, Латвії, Словаччині.

“В основі такої політики має лежати комплексний підхід до вирішення проблеми здоров’я та фізичної активності населення, починаючи з родини, з дитячого садка. Необхідна розбудова сучасної спортивної інфраструктури, активна всеохоплююча пропаганда фізичної рухливості серед населення, вдосконалення нормативно-правової бази, державна підтримка дитячо-юнацького та масового спорту, активна взаємодія в цьому напрямку влади, громадськості і бізнесу”, — зазначив міністр.

Згідно з інформацією міністерства, надважливим є створення та реалізація загальнодержавної цільової соціальної програми "Спортивні споруди України". “Міністерство розпочало підготовку положення про Державні центри олімпійської підготовки та зміни до вимог щодо баз олімпійської підготовки, які б відповідали міжнародним стандартам”, — зазначалося в повідомленні.

На думку голови відомства, безальтернативним є створення сучасної матеріально-спортивної бази, зокрема, збереження та реконструкція баз олімпійської підготовки, їх модернізація та утримання в належному технічному стані, будівництво спортивних споруд, “починаючи від майданчика біля кожної сільської школи і закінчуючи сучасними Олімпійськими комплексами”.

 

Читайте также по теме