ГолосUA
17:17 30/11/2009

У “Нафтогазмережах” “гойдалки” з зарплатою працівникам

“Нафтогазмережі”, дочірнє підприємство “Нафтогазу України”, обіцяє вдвічі збільшити заробітну плату робітникам, які перейдуть сюди з “Вінницягазу”.

Про це повідомив очільник “Нафтогазмережі” у Вінницькій області Володимир Тичко, передав власний кореспондент ГолосUA з Вінниці.

За його словами, нові працівники отримуватимуть заробітної плати 1 900 грн.

“Наша зарплата буде вищою за зарплату на ВАТ “Вінницягаз”. При тому тарифи на транспортування і постачання газу, які затвердила НКРЕ півроку тому для “Вінницягазу”, зарплата мала підвищитися на 70-75%, але реально її підвищили на 15% . Тому вона зараз не 1800 грн. чи 1900 грн — так, як у нас, — а десь 900-1000 грн”, — сказав він.

Водночас заступник голови правління з питань економіки та фінансів “Вінницягазу” Андрій Кошовий зазначив, що зарплати працівникам “Нафтогазмережі” підвищать за рахунок скорочення загальної кількості працівників.

“50% витрат підприємства йде на оплату праці. Тариф на транспортування газу збитковий. Зменшуючи трудовий ресурс, вони хочуть на 15-30% збільшити зарплату працівникам за рахунок зменшення їх чисельності”, — сказав А. Кошовий.

За його словами, штат “Вінницягазу” нараховує 2500 працівників, “Нафтогазмережі” затвердило 1500 працівників.

Як повідомляв ГолосUA, сьогодні у Вінниці відбулося підписання актів прийому-передачі газорозподільних мереж державної форми власності від ВАТ «Вінницягаз» до ДП «Нафтогазмережі». Таким чином, з грудня відповідати за постачання газу в області буде державний оператор газових мереж. Також “Нафтогазмережі” після зміни форми власності зобов’язувалося всіх працівників “Вінницягазу” автоматично працевлаштувати.

О.Гайворонська

 

Читайте также по теме