У наступному році сума бюджету на підготовку курортного сезону в Криму подвоїться

 

У 2010 році суму бюджету на підготовку проведення курортного сезону в Криму планується збільшити удвічі.

 

Як повідомив заступник Голови Ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов під час прес-конференції, бюджетні кошти підуть на фінансування проектів, ініційованих асоціаціями, які представляють рекреаційний бізнес, промоакції та модернізацію курортних ресурсів, передав кореспондент ГолосUA.

 

“В умовах жорсткої причорноморської конкуренції Автономна Республіка Крим потребує нових, сучасних методів розвитку рекреації і туризму, фінансової підтримки цих заходів із бюджету, а головне – змін нормативів, які регулюють курортно-рекреаційну сферу”, — наголосив Г. Псарьов, зауваживши, що в країнах Причорномор’я ( Росії, Грузії, Румунії, Болгарії, Туреччині) розвиток рекреаційної сфери давно є основним пріоритетом і підтримується фінансово і законодавчо.

 

У свою чергу, міністр курортів і туризму автономыъ Олександр Лієв повідомив, що на сьогоднішній день більшість кримських здравниць потребує проведення робіт щодо покращення матеріально-технічної бази і, зокрема, модернізації лікувально-діагностичного обладнання, реконструкції і модернізації номерного фонду, будівництва об’єктів інфраструктури, тощо. Міністр зазначив, що за 9 місяців поточного року на ці потреби підприємствами галузі було інвестовано 197 млн. грн., що на 20 млн. більше проти бюджету 2009 року. Він поінформував, що на наступний рік уряд АР Крим планує значно збільшувати ці витрати.

 

Читайте также по теме