У ресторанах столиці практично не дотримуються заходів щодо обмеження куріння – дослідження

size="4">У 80% барів, кав’ярень і ресторанів Києва не дотримуються заходів щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів.

size="4">Про це повідомив керівник проекту «Київ без тютюнового диму» Тарас Шевченко під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">«Цілий рік ми проводили моніторинг барів, кав’ярень і ресторанів Києва, окрім фастфудів, де дозволено курити. Результати просто приголомшили нас, бо у 10% цих закладів, взагалі, не виділяють місця для осіб, які не курять, у 52% виділяють менше 50% , у 17% виділяють половину територію для осіб, які не курять, але тютюновий дим потрапляє у зону для некурців», — сказав він.

size="4">При цьому експерт наголосив, що дослідження проводили в більше ніж 100 закладах.

size="4">«Ще більше порушень було через таблички, які повинні бути присутні у барах: «Місце для куріння і.т.д…. Але практично в жодному з закладів їх не було», — наголосив Тарас Шевченко.

Читайте также по теме