ГолосUA
15:27 18/06/2010

У російському селі Красний октябрь на городі знайшли вкрадений в української армії броньовик

Російські правоохоронці на одному з городів села Красний октябрь у Белгородській області виявили бойову розвідувально-дозорну машину (БРДМ), яка була вкрадена з однієї з військових частин української армії та контрабандою переправлена через кордон.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі МВС РФ.

За попередньою версією слідства, ця БРДМ була вкрадена на території Донецької області України. Зловмисники, які переправили броньовик через кордон, планували продати її контрабандистам або колекціонерам. Машина перебуває у доброму технічному стані, повному боєготовному стані, укомплектована системами нічного бачення та стеження. Не вистачає лише зброї, хоча всі штатні місця для неї є.

Господар будинку, в городі якого оперативники знайшли машину, каже, що незнайомі люди попросили його залишити БРДМ на кілька днів та заплатили 2 тисячі рублів. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею «контрабанда військової техніки» Кримінального кодексу та вже затримали двох підозрюваних. У разі доведення їх провини, їм загрожує до семи років ув’язнення. За бортовим номером та емблемою військової частини експерти намагаються з’ясувати, де саме базувалася БРДМ. Після цього її подальшу долю вирішуватиме суд. Найвірогідніше, броньовик повернуть назад до України.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме