ГолосUA
10:21 06/10/2008

У середу Ющенко поїде до Італії

Перший офіційний візит Президента України до Італії відбувається після тривалої перерви у політичному діалозі між двома країнами.

 

Про це повідомила кореспондету Голос.ua прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

 

За її словами, під час переговорів з вищими посадовими особами Італії планується обговорити питання підтримки Італією української політики європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Також, під час зустрічі з керівниками об’єднань промисловців і підприємців, провідними банкірами та бізнесменами Італії, Президент України висловить низку пропозицій щодо реалізації масштабних інвестиційних проектів підготовки України до «Євро — 2012».

 

Окремим питанням, за словами Ірини Ванникової, буде питання культурно-гуманітарного співробітництва, зокрема, у сфері туризму. Йтиметься також про прискорене укладення угоди у сфері працевлаштування, що знаходиться на розгляді відповідних органів обох країн.

 

Планується, що під час візиту будуть підписані Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про співробітництво в галузі туризму і Угода між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Італійської Республіки про співробітництво в галузі військової географії.

Читайте также по теме