ГолосUA
18:22 15/04/2010

У столичних автобусах встановлять турнікети

Підприємство Київпастранс в п’ятницю, 16 квітня, у рамках експерименту запустить на 81 і 42 маршрутів кілька автобусів, обладнаних турнікетами.

Турнікети встановили на кожних дверях, проте систему сканування ще не поставили. За словами робітників автопарку № 2, це буде або безконтактна картка, або чіп, схожий на той, що використовується в домофонній системі.

Водій автобуса ЛАЗ А 292, на який поставили турнікет, обурюється, що через установку вже третій тиждень простоює в парку.

"Ой, не знаю, що воно буде. Але вже замовив, щоб мені зварили клітку в кабіну, а не то "вдячні" пасажири поб’ють. Турнікети поки не працюють — їх ще не підключили. Чи будуть прибутковішими тепер перевезення, не знаю. Це треба дві зупинки проїхати — на одній посадити пасажирів, а на другий висадити. Потім рахувати. У мене кондуктор тепер залишиться без роботи, бачите, на робота замінили", — сказав водій.

Водій експериментального автобуса також побоюється, що в разі певних проблем з турнікетом всю злість пасажири зганятимуть на ньому.

"Ось розіб’є випадково якась баба об ці "клешні" яйця або якась модниця порве дороге пальто — потім ж усі претензії до мене!", — обурюється водій.

Як пояснив начальник колони Григорій Здраженський, спочатку автобус випробують там, де мало людей, і не в години пік.

"Якщо такий автобус виїде на маршрут в годину пік — люди ж двері виламають! Така маса людей, і кожен хоче їхати! Не з нашим народом. Ви погляньте самі — перестрибнути через турнікет дуже просто. Особливо на задніх дверях, тут низька перегородка — її можна навіть переступити. До того ж водієві нічого не видно", — сказав Здраженський.

За матеріалами: “Газета по-київськи”

 

Читайте также по теме