У Вінницю приїдуть молоді мери з країн Східної Європи

face="Times New Roman, serif">
size="3">У Вінниці протягом 24 — 25 лютого 2011 року відбудеться семінар молодих мерів на тему: «Розвиток міст Східної Європи», в роботі якого візьмуть участь понад 15 очільників міст з Вірменії, Грузії, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Словаччини, Хорватії та декількох міст України.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передав кореспондент ГолосUА.

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Основною метою семінару — є налагодження співпраці між молодими лідерами, які застосовують нові підходи та ефективно вирішують проблеми очолюваних ними міст. Віковий ценз запрошених мерів — до 45 років. Разом вони обговорять сучасні стратегії розвитку міст з урахуванням тенденції до децентралізації; вирішення інфраструктурних питань методами, що сприяють сталому розвитку громад; а також розглядатимуть ефективність залучення місцевих громад до творчого вирішення міських проблем. Досвідом з молодими мерами ділитимуться провідні експерти з урбаністики та міського розвитку з Великобританії та Швейцарії». – йдеться в повідомленні.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Також наголошується, що результатом даного семінару може стати формування Клубу молодих мерів, який стимулюватиме в подальшому постійний і взаємовигідний обмін ідеями, а також сприятиме розвитку міжрегіонального співробітництва.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Додамо, організація даної події належить представництву Британської Ради в Україні та Швейцарсько-українському проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO спільно з Вінницьким Інститутом розвитку міст. Ініціатором семінару є Вінницький міський голова Володимир Гройсман. 

Читайте также по теме