ГолосUA
07:28 31/08/2010

Учні, котрі не встигли влітку пройти обов’язковий медогляд, зможуть зробити це до жовтня

Учні, котрі не встигли пройти медичний огляд в літній період, зможуть зробити це до 1 жовтня. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти та науки. />  
Відповідно до інформації, МОН ініціював обов’язкові медичні профілактичні огляди з метою забезпечення здоров’я учнів, визначення групи для занять фізичною культурою, надання рекомендацій щодо додаткових обстежень, харчування та здійснення інших заходів. Напередодні навчального року в окремих регіонах спостерігається ажіотаж серед батьків школярів щодо проходження медогляду. Тому у період з 1 вересня до 1 жовтня кожного навчального року на уроках фізичної культури прийом контрольних навчальних нормативів не здійснюватиметься, а також обмежуватиметься виконання вправ з максимальною інтенсивністю.

Довідка про проходження медичного огляду буде дійсна протягом календарного року.

Окрім того, щоб упорядкувати проходження медичного огляду, Міністерство освіти і науки ініціювало перед Кабінетом Міністрів України спрощення його процедури для учнів початкової школи.

Цього навчального року учні початкової школи будуть проходити медичний огляд централізовано за безпосереднім місцем навчання.

 

Читайте также по теме