ГолосUA
13:16 07/04/2010

Ухвалення бюджету може затягтись на невизначений термін — експерт

Ухвалення бюджету 2010 року може затягтись на невизначений термін.

Про це сказав директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, кореспонденту Голос UA.

“Я не можу чітко назвати причин, чому його не представили сьогодні, можливо є декілька недоопрацювань. Але це не перший і не останній рік, коли бюджет у підвішеному стані… Тут можливі різні розклади, але, на жаль, може бути будь-яка ситуація… Бюджетний процес може затягтися на невизначений термін”, — сказав він.

 Експерт наголосив, що тут багато залежить від того, коли вдасться відновити роботу влади, тому що бюджет має розглядатися парламентом.

“Тому тут якраз, певним чином, стабілізація на будь-якому рівні — це як необхідна умова ухвалення бюджету. Іншою необхідною умовою є те, щоб цей бюджет, який подадуть, був здійсненний… Зараз переважна більшість фахівців не бачить, коли буде завершення різноманітних боїв навколо обрання нового президента… На жаль, це може тягнутися довго. Але не дуже віриться, що, скажімо, до кінця березня згуртування влади завершиться. І другий момент — навіть якщо завершиться формальне згуртування навколо нового президента, то я не впевнений, що найперші важливі закони не будуть, так само як і в попередні роки, політизовані, а бюджет — це все-таки значний фінансовий документ”, — підкреслив Василь Юрчишин.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме