Мария Мамаева
19:12 22/11/2010

Україна гальмує міжнародні переговори зі зменшення викидів вуглекислого газу— еколог

 

Позиція України, що не бажає зменшувати викиди шкідливих речовин, гальмує міжнародний переговорний процес з питань навколишнього середовища.

 

Таку думку озвучила координатор програми зі зміни клімату Національного екологічного центру України Христина Рудницька на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

За її словами, на міжнародних переговорах з питань зміни клімату Україна планує обстоювати позицію небажання зменшувати викиди СО2. А крім того, як зазначила /> Х. Рудницька, ще й прагне домогтися дозволу торгувати квотами на шкідливі викиди.

 

“Ця позиція виглядає щонайменше неконструктивною, вона гальмує переговорний процес. І якщо всі країни будуть мати таку позицію, то не дійдуть згоди. Але ж наслідки змін клімату торкаються і України”, — розповіла еколог.

 

Нагадаємо, що з 29 листопада по 10 грудня у М. Канкун, Мексика, відбудуться щорічні міжнародні переговори зі зміни клімату. На одному з таких переговорів був прийнятий Кіотський протокол, який визначав можливості діяльності країн задля боротьби зі змінами клімату. Проте термін дії протоколу закінчується у 2012 році й подальші переговори просуваються вкрай повільно.

 

Читайте также по теме