ГолосUA
15:33 23/02/2011

Україна має планувати відносини з Близьким Сходом лише після того, як події у регіоні отримають оцінку світових організацій — експерт

Україна повинна планувати зовнішню політику на Близькому Сході лише після того, як провідні світові організації дадуть оцінку подіям у регіоні.

Таку думку висловив експерт з близькосхідних питань Рамдан Аурагх в ефірі програми “РозворотUA”, що є спільним проектом “Радіо-Ера FM” та інформаційної агенції ГолосUA.

“Зараз Україна є об'єктом, а не суб'єктом геополітичної гри і вона повинна чекати, як будуть реагувати легітимні міжнародні інституції на події у регіоні — ООН, Рада Безпеки, ЄС, Росія та Китай”, — зазначив він.

За його словами, у питаннях евакуації громадян українське керівництво буде координувати свої дії із Кремлем. На думку Р. Аурагха, у будь-якому випадку, Україна повинна налагоджувати співробітництво з країнами Близького Сходу. “Україна повинна скористатися цим шансом, але все залежить від того, як складеться ситуація в цих країнах в подальшому”, — наголосив Р. Аурагх.

У свою чергу заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов наголосив на тому, що в подальшому повинне відбутися встановлення окремих зв'язків між організаціями громадянського суспільства України та громадськими організаціями арабських країн. “Встановлення таких зв'язків було дуже кволим та епізодичним раніше, а зараз вони якраз на часі”, — зазначив він.

Читайте также по теме