Україна має шанс позбутися газової залежності від Росії за 7-10 років – експерт

Україна має шанс позбутися газової залежності від російського „Газпрому” за 7-10 років за умови системного підходу до розробки власних ресурсів.

Таку думку висловив незалежний експерт, консультант профільного комітету Верховної Ради Володимир Саприкін на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

З врахуванням того, що ми бачимо останнім часом, Україна йде системним шляхом. Планує збільшити видобуток газу на шельфі, також повернутися до закинутих свердловин, як газових так і нафтових. А також зайнятися видобутком сланцевого газу та шахтного метану”.

Такий комплексний план і дійсно може зменшити залежність України від імпорту російського газу та у певному сенсі це і загроза для „Газпрому”. Однак, це можливо через 7-10 років. Я маю на увазі промислову можливість, яка передбачає видобуток кількох мільярдів куб. м. газу на рік”, — спрогнозував експерт.

Нагадаємо, нещодавно українські експерти газової галузі почали обговорювати можливість видобутку на теренах України сланцевого газу, який би міг стати альтернативою російському блакитному паливу.

Читайте также по теме