ГолосUA
18:39 11/10/2010

Україна посіла третє місце в СНД за темпами зростання обсягів вантажних перевезень

За даними Статкомітету СНД, за вісім місяців 2010 року, Україна посіла третє місце у співдружності за темпами зростання обсягів вантажних перевезень. Нагадаємо, що минулого року Україна займала друге місце в СНД за темпами падіння вантажоперевезень, втративши 31% ринку. У цьому ж році позитивна динаміка зростання становила майже 13%. 

Перше місце у Казахстану. Казахстанські перевізники, що втратили в минулому році майже 12% вантажів, у січні-серпні цього року збільшили вантажопотік на 19,4%. Друге місце за Вірменією. Необхідно відзначити, що на відміну від багатьох країн, у минулому році Вірменія зберегла позитивну динаміку зростання обсягів вантажоперевезень. Так у 2009 році вірменський ринок виріс на 0,1%. У цьому році він ще додав у обсязі на 13,4%. 

Росія, яка минулого року була на третьому місці серед країн СНД за темпами падіння обсягів вантажоперевезень, не змогла кардинально змінити хід подій і в цьому році. Так за 8 місяців 2010-го вантажоперевезення впали на 1,2%. Найгірші показники динаміки демонструє Молдова — за 8 місяців поточного року зниження склало 1,7%, Нагадаємо, що Молдова в минулому році стала лідером за темпами падіння обсягів вантажоперевезень, втративши 60% ринку. 

За матеріалами: Дело

Читайте также по теме