ГолосUA
10:19 27/01/2009

Україна посилить контроль за безпекою польотів

Державна авіаадміністрація видала наказ, направлений на вдосконалення програми SAFA/SANA (Safety Assessment of Foreign Aircraft – Оцінювання рівня безпеки іноземних літаків) в Україні.

Як повідомили у прес-службі уряду, відповідно до цього наказу, керівникам, які виконують міжнародні польоти, та керівнику Державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух» у десятиденний термін з дати видання цього наказу необхідно призначити відповідальних осіб авіакомпаній за координацію питань, пов’язаних з реалізацією Програми SAFA/SANA в Україні.

Відтепер для виконання рекомендацій Комітету з безпеки польотів Єврокомісії щодо посилення інспекторського нагляду за польотами цивільних повітряних суден на території України, відповідальні особи у випадках проведення інспекцій за програмою SAFA повітряних суден українських авіакомпаній повинні протягом трьох діб доповідати про це сектору інспекторів SAFA/SANA управління інспекцій Державіаадміністрації, надавати копії чек-листів SAFA-перевірки та узгоджений перелік коригуючих дій за результатами перевірки.

Окрім цього, тепер начальник управління інспекцій Державіаадміністрації відповідатиме за інспектування повітряних суден експлуатантів, які мали зауваження Програми SAFA другої та третьої категорії. За результатами інспектування подаватиметься пропозиція щодо подальшого виконання міжнародних польотів на цих повітряних суднах.

 

Читайте также по теме