ГолосUA
18:39 24/06/2010

Україна потребує насамперед перегляду функцій державного апарату – експерт

Україні потрібен насамперед скоріший перегляд функцій державного апарату.

Про це заявив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко у коментарі кореспонденту Голос UA.

«Потрібен — не хочу казати «реформи» це слово вже стало лайливим – необхідний перегляд функцій державного апарату взагалі. Треба, де це можливо, ліквідувати дозвільну систему, і залишити за державою лише реєстраційні функції. Скрізь, де це тільки можливо, треба впровадити інформаційні технології, щоб один програміст працював замість сотні чиновників», — наголосив він. 

За словами експерта, існує дуже багато сфер для застосування такого підходу. «Від загального списку реєстру виборців до загальнонаціонального земельного Кадастру», — вважає він. 

При цьому, підкреслив директор соціологічної служби Центру Разумкова, повинні бути однакові правила для всіх, щоб система могла працювати автоматично. «І це набагато краще поліпшить роботу державного апарату. Особливо, якщо врахувати й дотичні до цього зміни, які пропонуються у Кодексі законів про працю, і у Податковому кодексі, зі збільшенням фактично неконтрольованого впливу держави. Якщо цього не буде, всі інші намагання ні до чого хорошого не призведуть», — вважає Андрій Биченко. 

Нагадаємо, у стратегії державної кадрової політики до 2020 року, обговореної сьогодні на раді регіонів, пропонується насамперед залучати молоді кадри, для чого передбачається навчання талановитої молоді за кордоном, у кращих університетах світу. 

І. Носальська

 

Читайте также по теме