ГолосUA
05:55 25/06/2010

Україна повинна грати власну гру в «газовій війні» — політолог

У "газовій війні" між Росією та Білоруссю українська сторона повинна грати власну гру.

Про це сказав політолог Вадим Карасьов у коментарі кореспонденту ГолосUA. />  

"У цьому випадку Україна повинна грати власну газову гру" — наголосив В. Карасьов. "Україна повинна грати в ній першим номером. Ось якою має бути роль нашої країни в цій суперечці", — додав також він.

Він вважає, що Україні не варто приймати чиюсь сторону. Їй треба залишатися на правах посередника. "Ось це означає грати першим номером, а не другим. Треба бути солідарною країною", — підкреслив експерт.
 

В. Карасьов не виключає, що і Україна в майбутньому може опинитися в подібній ситуації. "За цим всім скандалом стоїть спроба принизити Лукашенка, підірвати його позиції. Але ми не повинні цьому потурати", — додав політолог.
 

Нагадаємо, що з понеділка "Газпром" почав урізати постачання газу Білорусі, щоб змусити її розрахуватися з боргами за паливо. У відповідь на це білоруський президент Олександр Лукашенко оголосив, що доручив припинити транзит російського газу до Європи, поки "Газпром" не сплатить свій борг — за прокачування газу. "Газова війна" викликала неабияку стурбованість країн Євросоюзу, які закликали обидві сторони якнайскоріше владнати свою суперечку. Однак вчора "Газпром" повністю відновив поставки газу в Білорусь.

О. Черненко

Читайте также по теме