ГолосUA
12:45 05/09/2010

Україні не треба так багато кінофестивалів — голлівудський режисер

Україні не порібно так багато кінофестивалів, а в країні повинен бути один, але великий і знаковий форум.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» сказав відомий американський режисер Вадим Перельман, який зняв фільм «Будинок з піску і туману», що номінувався на «Оскар».

«Я бував і на «Молодості», і на весняному Київському міжнародному. І ось нещодавно мене запрошували до Одеси. У зв’язку з цим — з приводу українських кінофестивалів — у мене склалася своя думка», — сказав він.

Перельман вважає, що великий і знаковий фестиваль необхідно організувати саме в Одесі.

«Це місто відрізняється приголомшливою атмосферою. Як ви думаєте, чому французи свій найбільший фестиваль проводять не в Парижі, а на Блакитному узбережжі, де пляжі, курорти? Ось Одеса — універсальне місто для кінофестивалів. Колоритне. А одесити — це наші українські італійці, вони дуже душевні. Саме вони задають атмосферу свята», — пояснив голлівудський режисер.

Водночас він зазначив, що тому ж Одеському форуму потрібно продовжувати в тому ж дусі, але не заганяти фестиваль у певний формат, наприклад, тільки комедійний. «І в жодному випадку не можна робити з фестиваля ринок. Тому що наїдуть всі ці «продавці» і «покупці». Справи не буде. Безумовно, «Молодість» повинна залишитися як фестиваль дебютів», — додав режисер.

За матеріалами: Дзеркало тижня />  

Читайте также по теме