ГолосUA
17:24 19/05/2009

Українська влада оголосила війну пам’ятникам, але солдатів поки не чіпатиме

Українська влада не має жодних намірів зносити пам’ятники радянським воїнам.

Таку думку висловив прес-секретар українського посольство в РФ Олег Волошин, передав “Інтерфакс”.

За його словами, йдеться про демонтаж монументів, які увіковічують політичних лідерів і активістів комуністичного режиму.

“Це означає, що в даний список не потрапляють і не можуть потрапити меморіали радянським воїнам-визволителям, монументи видатних діячів науки і мистецтва, героїв праці", — наголосив О. Волошин.

"Ніхто в Україні не має в думках відмовитися від значної частини власної історії, яке було час перебування у складі СРСР. Йдеться про чесні і відверті оцінки світлих і темних сторінок цієї історії", — відзначив він.

При цьому прес-секретар висловив побажання аби прагнення українського суспільства усвідомити важкі уроки свого минулого не ставало приводом для “штучного нагнітання напруженості в українсько-російських стосунках".

Як повідомляв раніше ГолосUA, президент України Віктор Ющенко заявив, що "Україна повинна очиститися від символів режиму, який знищив мільйони безневинних людей".

У 2007-2008 роках в різних населених пунктах України вже було демонтовано більше 400 пам’ятників діячам комуністичної партії.

 

Читайте также по теме