Даниил Кляхин
18:40 29/10/2010

Українські дипломати у Росії згадують жертв політичних репресій

 

Дипломати прибалтійських держав та України беруть участь у меморіальних заходах у російському місті Володимир, присвячених спомину жертв політичних репресій.

 

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у Посольстві України в Російській Федерації.

 

Сьогодні делегації посольств України, Латвії, Литви та Естонії, які працюють в Росії, прийняв губернатор регіону Микола Виноградов. У ході бесіди гості ознайомилися з економічним потенціалом Володимирській області.

А 30 жовтня дипломати візьмуть участь у відкритті меморіальних дощок на могилах визначних діячів католицької церкви — екс-міністра закордонних справ Литви, єпископа Мечислава Рейніса та архімандрита Української греко-католицької церкви Климентія Шептицького. М. Рейніс і К. Шептицький були арештовані в кінці 40-х років минулого століття, їх тримали під вартою у сумнозвісному Володимирському централі. Обидва священики померли в ув’язненні і поховані на Князь-Володимирському кладовищі Володимира.

 

Також делегації посольств відвідають Палати Володимиро-Суздальського музею-заповідника, де пройде Міжнародна науково-практична конференція, присвячена Дню пам’яті жертв політичних репресій.

 

Читайте также по теме