Українські музиканти і продюсери стурбовані скасуванням музичних квот

Представники шоу-бізнесу незадоволені змінами до Закону України „Про телебачення і радіомовлення”, які передбачають скасування квот на музичні твори українських авторів і виконавців в ефірі вітчизняних телерадіоорганізацій.

Про це йдеться в зверненні громадської організації „Коаліція виконавців та продюсерів України” до Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка та до голів парламентських фракцій.

На думку українських музикантів і продюсерів, прийняття даного законопроекту, в цілому, призведе до непоправних наслідків для музичної культури України. В громадській організації нагадали, що вже більше п’яти років в Україні діють спеціальні квоти для музичних творів українських авторів і артистів, передбачені ст. 9 Закону України „Про телебачення і радіомовлення”. Зокрема, вони забезпечують у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% звучання національного аудіовізуального продукту або музичних творів українських авторів чи виконавців. Наявність даних квот дозволяє популяризувати українську музику (незалежно від мови її виконання), „відкривати” нових молодих артистів і забезпечувати розвиток вітчизняної музичної культури.

У „Коаліції виконавців та продюсерів” наголошують, що скасування квот, в цілому, завдасть значної шкоди всім українським авторам і виконавцям музики (незалежно від мови виконання, популярності, жанрів музики, політичних симпатій) і призведе до негативних наслідків, зокрема зменшення кількості української музики в ефірі на користь зарубіжних артистів.

Читайте также по теме