ГолосUA
14:44 21/10/2009

Українські стоматологи будуть готуватися за європейською системою

Для того, щоб підвищити рівень кваліфікації лікарів-стоматологів, в Україні запроваджується нова програма підготовки фахівців.

Про це на прес-конференції повідомив журналістам головний стоматолог МОЗ України, директор Інституту стоматології НМАПО ім. Шупика Олексій Павленко, передав кореспондент ГолосUA.

“Україна сьогодні має 20 тисяч стоматологів. Для того, щоб засвоїти нові методики лікування, що постійно з’являються у світі, ми змінили систему підготовки фахівців, засоївши європейський досвід”, — сказав він.

За словами О. Павленка, Міністерство охорони здоров’я Наказом №484 закріпило введення так званої “європейської бальної кредитної системи” у підготовці лікарів-стоматологів.

Цією системою передбачається безперервна самоосвіта лікарів та запроваджується обов’язковість засвоєння ними певної наукової літератури, видання власних наукових публікацій та інше.

Система кардинально відрізняється від попереднього досвіду перепідготовки вищого медперсоналу, що передбачала проходження один раз на п’ять років курсів післядипломної освіти.

За словами О. Павленка, лікарі потребують саме безперервної підготовки для засвоєння нових методик лікування у ситуації, коли стоматологічних хворих в Україні з кожним роком стає все більше.

І. Носальська

 

Читайте также по теме