ГолосUA
18:20 19/04/2010

Українські туроператори сумніваються у виплаті компенсацій туристам, які через вулкан не змогли вилетіти за кордон

Українські туроператори сумніваються у виплаті компенсацій туристам, які через скасування авіарейсів у зв’язку з поширенням хмари вулканічної пилу змушені продовжити своє перебування за кордоном.

"Щодо можливих компенсацій, поки що однозначної відповіді на це запитання немає. Позиція українських туроператорів буде дзеркальним відображенням позиції готельєрів і авіакомпаній. Якщо вони дійдуть згоди щодо повернення коштів туристам, то туроператори, звичайно, не залишаться осторонь", — говориться в прес-релізі , поширеному прес-службою Асоціації лідерів туристичного бізнесу України (АЛТУ) у понеділок.

Водночас, у повідомленні зазначено, що більшість авіакомпаній надали можливість без штрафних санкцій перебронювати авіаквитки або повернути гроші. Крім того, низка українських туроператорів домовилися з готелями в Ізраїлі, Туреччині та Єгипті про безоплатне продовження терміна проживання українських туристів, які на момент закриття повітряного простору України відпочивали в цих країнах.

При цьому, за інформацією АЛТУ, деякі готелі в європейських країнах не повертають українським туроператорам попередньо сплачені кошти за туристів, які через обставини, що склалися не змогли вчасно прибути до заброньованих готелів.

"АЛТУ резюмує, що сфера туризму України загалом виявилася не готовою до мінімізації для українських туристів наслідків природної катастрофи — доводиться констатувати відсутність узгодженості в роботі як відповідних органів державної влади, включно з Міністерством закордонних справ, транспорту, культури і туризму, так і в туристичній індустрії . З цього приводу АЛТУ направила листа до Кабінету Міністрів України з конкретними пропозиціями щодо заходів, спрямованих у подальшому на подолання зазначених явищ", — йдеться в повідомленні прес-служби АЛТУ.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна />  

Читайте также по теме