ГолосUA
14:04 11/11/2010

Українських фахівців хочуть залучити до боротьби з піратством

 

Міністерство транспорту та зв’язку України працює над пропозиціями щодо підвищення відповідальності держав, під прапорами яких працюють українські моряки.

Таку позицію висловив перший заступник голови Укрморічфлоту Ігор Горобець на зустрічі у Лондоні із керівником управління безпеки на морі секретаріату Міжнародної морської організації (IMO) паном Кої Секімідзу, передала прес-служба українського відомства.

Під час зустрічі українська делегація висловила своє занепокоєння проблемою піратства, яка останнім часом постає дуже гостро. Україна нині є вагомим постачальником працівників на морському транспорті, однак українські моряки переважно працюють під прапорами інших держав.

Пан Секімідзу запропонував представникам транспортного відомства України долучитися до роботи, яка проводиться в рамках боротьби з піратством. Він також повідомив, що зараз ІМО вже активно співпрацює з органами ООН, які займаються тематикою Сомалі. Зокрема, утворено контактну групу з цього питання і найближчим часом відбудеться її сьоме засідання, у якому запропоновано активно працювати українцям.

Крім того, посадовець ІМО наголосив, що організація співпрацює з військово-морськими силами різних держав щодо патрулювання у так званому «коридорі безпеки», який утворено для проходу торговими суднами Аденської затоки.

Також ІМО планує залучити українських фахівців, які вже добре зарекомендували себе в питаннях безпеки судноплавства, до роботи із інформаційною системою з обміну інформацією про небезпечні райони, яка працюватиме за принципом SAR (пошук і рятування).

Слід зазначити, що пан Секімдзу, якого висунуто кандидатом на посаду Генерального Секретаря ІМО від Уряду Японії, високо оцінив вклад України в роботу Міжнародної морської організації.

Читайте также по теме