ГолосUA
14:47 31/05/2010

Українці посіли друге місце у світі за кількістю курців

Українці посіли друге місце в списку за кількістю курців після Греції. Серед українських регіонів лідером є Донецька область, де курить 27,5% населення від 12 до 18 років. Половина цих людей викурює за добу від 16 до 20 сигарет.

Такі дані оприлюднив Державний комітет статистики України.

У відомстві констатували постійно зростаючу кількість дітей, які курять, від 12 років. /> Також за офіційним даними, за останні 5 років кількість жінок, котрі курять, в Україні зросла втричі.

«Якщо сказати наразі, що чоловіки курять більше за жінок, те це буде абсолютною неправдою. Відсоток представників обох статей зрівнявся», — повідомив голова правління БФ «Здоров’я жінки та планування сім’ї» Галина Майструк.

З її слів, крім серцево-судинних захворювань, раку горла, легенів, шлунка, підшлункової залози, нирок, які можуть бути викликані в результаті куріння, більшу загрозу для організму жінки становлять хвороби раку шийки матки та молочної залози.

Зі слів Г.Майструк, куріння в 2-3 рази збільшує ризик захворювання на рак молочної залози.

Такої ж думки дотримується і завідувачка відділення пренатальної діагностики клініки «Ісіда» Яна Рубан. Вона вважає, що жінки, які мають таку шкідливу звичку, більше піддані ризику порушень запліднення.

Також у таких жінок менопауза наступає на три роки раніше, додає лікар.

Нагадаємо, в Україні в 2009 році порівняно з 2008 роком, кількість курців у віці від 12 років і більше, зменшилася від 25,6% до 23,5%.

За матеріалами: ТСН

 

Читайте также по теме