ГолосUA
17:39 19/04/2010

Українці вперше з початку кризи почали так оптимістично дивитись у майбутнє — дослідження

Згідно з даними соціологічного дослідження 64% українців очікують позитивного розвитку ситуації в країні в цілому протягом 2010 року.

Про це заявив генеральний директор українського офісу Міжнародного дослідницького агентства “ІФАК” Сергій Говоруха під час презентації даних соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

«Я хочу сказати, що ще восени минулого року більшість українців були песимістично налаштовані і очікували лише погіршення ситуації в країні. Але я можу констатувати, що наразі та частина песимістів очікує позитивних змін»,- сказав соціолог.

За його словами українці вперше з початку економічної кризи почали демонструвати такі оптимістичні погляди у майбутнє і це, на його думку, пов’язано зі зміною влади і не в останню чергу від зміни пори року. Разом із тим 45% опитаних українців висловили впевненість у тому, що матеріальний стан їхніх сімей у 2010 році значно покращиться у порівнянні із 2009.

Дослідження проводилось з 12 по 24 березня у всіх регіонах України. Було опитано 1500 респондентів у віці від 18 до 60 років у містах з чисельністю мешканців понад 50 тисяч осіб.

Дослідження є репрезентативним, статистична похибка коливається в межах 2,5%.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме