ГолосUA
15:00 13/11/2008

Україну можуть втягнути до збройних конфліктів — Єхануров

Базування Чорноморського флоту Росії в Криму і відсутність механізмів регулювання залучення флоту проти третіх країн призведе до втягування України у збройні конфлікти. Про це заявив міністр оборони України Юрій Єхануров у своєму виступі перед учасниками Консультацій високого рівня між Україною та НАТО за участю міністрів оборони, які проходять у Таллінні, — повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Як додав голова вітчизняного оборонного відомства, така ситуація стає дестабілізаційним чинником не лише для України, але й для безпеки всього Чорноморського регіону.

«Україна здійснює заходи щодо врегулювання діяльності Чорноморського флоту на своїй території та, водночас, залишається відкритою для проведення інспекцій на нашій території», — зазначив Юрій Єхануров.

Він також підкреслив, що на цей час російська сторона дотримується вимог України щодо базування Чорноморського флоту.

Разом з тим Міністр оборони України зазначив, що Україна не відчуває практичних зрушень з боку російської сторони щодо підтримки ініціативи України з опрацювання Угоди, яка б унеможливлювала участь Чорноморського флоту Росії, який тимчасово базується на території України, у конфліктах.

Така ж ситуація, за словами Ю.Єханурова, й з термінами виведення Чорноморського флоту Росії з території України, які залишаються незмінними.

 

Читайте также по теме