ГолосUA
11:03 15/01/2009

Уряд хоче долучити громадськість до участі у державній політиці

Уряд схвалив законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики, вирішенні питань місцевого значення.

Таке рішення ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 14 січня 2009 року, повідомили у прес-службі уряду.

Зокрема, пропонується внести зміни о законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».

Прийняття законопроекту сприятиме реалізації громадянами конституційних прав на участь у формуванні та реалізації державної політики, вирішенні питань місцевого значення, а також зростанню довіри у суспільстві до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, утвердженню демократії.

Реалізація закону надасть можливість законодавчо закріпити проведення місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування консультацій з громадськістю, організаціями профспілок та роботодавців. Також передбачається утворення при місцевих органах влади громадських рад, інших консультативно-дорадчих органів, що також сприятиме проведенню громадського контролю за діяльністю владних органів.

 

Читайте также по теме