ГолосUA
13:30 07/08/2010

Уряд може обійтися без подальших скорочень бюджетних витрат — експерт

Ріст доходів до державного бюджету на 22,6% за 7 місяців поточного року може допомогти Кабінету міністрів уникнути додаткового скорочення витрат у цьому році.

Про це заявив начальник відділу аналізу фінансових ринків ING Commercial Banking Ukraine Олександр Печерицин, повідомила прес-служба банку.

За словами експерта, високі темпи зростання в річному вирахуванні вказують на погане стану державного бюджету у минулому році. Згідно з попередньою оцінкою Державного Казначейства, за 7 міс. 2010 р. доходи державного бюджету зросли на 22,6% у порівнянні з /> аналогічним періодом минулого року. Даний показник значно перевищує темпи зростання доходів бюджету за 1 півріччя 2010 р. — всього 15% у річному вирахуванні. «Дана новина підвищує ймовірність того, що уряд може уникнути додаткового скорочення витрат у
поточному році», — повідомив О.Печерицин.

За його словами, оскільки державним бюджетом на 2010 передбачено зростання доходів на 20,5% у річному вирахуванні в порівнянні з фактичним показником 2009 р., то динаміка зростання бюджетних надходжень за 7 місяців 2010 свідчить про те, «що уряд може виконати державний бюджет у його поточній версії (останні зміни були внесені в липні)».
 

Читайте также по теме