ГолосUA
13:05 12/08/2008

Уряд надав фінансову допомогу 27 242 потерпілим від стихії сім’ям для відбудови житла

 Міністерство праці та соціальної політики інформує про надану допомогу на відбудову втрачених та пошкоджених житлових будинків 27 242 сім’ям.  /> Про це повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова, під час прес-конференції у Києві.
Зокрема, грошову компенсацію у розмірі 5 тис гривень на сім’ю для громадян першої категорії, які повністю втратили житло, отримали 883 родини.

 6 124 сім’ї другої категорії, помешкання яких підлягає капітальному ремонту, отримали по 2,5 тис. гривень.

По тисячі гривень отримали 20 235 родин потерпілих, помешкання яких були частково пошкоджені.

Міністр також повідомила, що уряд вже розпочав виплати другого траншу допомоги:
для першої категорії постраждалих — у розмірі 50 тис. Гривень; для другої — 20 тис. Гривень; для третьої — 5 тис. гривень (4 тис. — на поточний ремонт. 1 тис. — на відшкодування вартості втраченого майна).

За словами міністра, Уряд також гарантує додаткові виплати постраждалому населенню: за зруйнування та пошкодження господарських будівель з розрахунку 50 гривень за кв. метр загальної площі; за втрату майна в сумі 1 тис. гривень (крім третьої категорії постраждалих сімей, яким зазначена сума врахована в авансовій сумі 5 тис. Гривень); за загибель домашньої худоби та втрату сільськогосподарської продукції на присадибних ділянках та у містах.

Стосовно фізичних осіб-підприємців, які мали в установленому порядку місця для торгівлі на організованому ринку і фактично здійснювали реалізацію товарів на таких ринках, також передбачено компенсації в сумі 5 тис. гривень на одну сім’ю, до складу якої входять фізичні особи — підприємці, незалежно від кількості місць, які були відведені в установленому порядку на ринку, повідомила Людмила Денисова.

Читайте также по теме