ГолосUA
11:48 22/05/2009

Уряд приховує інформацію про реальний стан економіки — Секретаріат Президента

Кабінет міністрів України своїми постановами приховує інформацію про реальний стан економіки України.

Такої думки притримується перший заступник глави Секретаріату та Представник Президента у Кабінеті Міністрів України Олександр Шлапак, повідомила прес-служба глави держави.

Він звернув увагу на те, що уряд деякими розпорядженнями та рішеннями творить власну «економічну цензуру». «Такими рішеннями Кабінет Міністрів ставить у залежність від волі органів державної статистики та посадових осіб, які обіймають політичні посади (Прем’єр-міністра або Першого віце-прем’єр-міністра), права громадян та державних органів на інформацію, які закріплено у статті 9 Закону України «Про інформацію», та обов’язки органів державної влади інформувати про свою діяльність та рішення», — переконаний Олександр Шлапак.

Зокрема, за словами посадовця, 20 травня 2009 року на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження, яким доручено центральним і місцевим органам виконавчої влади, підприємствам, установам та організаціям подавати статистичну інформацію та адміністративні дані виключно відповідно до плану державних статистичних спостережень і не поширювати адміністративні дані, дані фінансової та митної статистики, які не погоджені з органами державної статистики.

 

Читайте также по теме