ГолосUA
14:55 29/08/2009

Уряд скоротить закупівлю російського газу майже вдвічі

Розвиток вугільної промисловості дозволяє Україні скорочувати об’єми природного газу, що купується, — зокрема, в 2010 році планується купити 27 мільярдів кубометрів, тоді як в 2007 році Київ купив 53 мільярди кубометрів газу.

Про це повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в суботу на шахті імені Бажанова в Макіївці.

«Ваша робота і ваше вугілля, яке ви даєте країні, — це те, завдяки чому ми, нарешті, зможемо країну зробити сильною і самодостатньою. І хочу вже відзвітувати, що якщо ми в 2007 році 53 мільярди (кубометрів) газу купували, то цього року ми узяли вже 33, а наступного року братимемо 27», — сказала Тимошенко на зустрічі з колективом шахти.

Прем’єр-міністр відзначила, що вона, як ніхто інший знає, якою ціною дається кожен кубометр газу, який Україна завозить з іншої держави. «Я, як ніхто інший, знаю, як доводиться інколи йти на компроміси лише для того, щоб Україна була з теплом, газом, електроенергією», — сказала Тимошенко.

У зв’язку з цим, відзначила прем’єр-міністр, її завданням завжди було — підняти галузь і забезпечити Україну вугіллям. За словами Тимошенко, на даний момент природний газ практично не використовується на теплоелектростанціях.

Крім того, вона відзначила, що галузь вже помалу виходить з кризи оскільки ТЕЦи починають використовувати вугілля, металурги — купувати коксове вугілля.

Раніше Тимошенко повідомляла, що НАК «Нафтогаз України» і російський «Газпром» ведуть переговори про можливість скорочення обсягів закупівлі Києвом російського газу в 2010 році який на сьогоднішній день повинен скласти 52 мільярди кубометрів.

За матеріалами: «РИА-Новости»

 

Читайте также по теме