Уряд створить широке поле підтримки родинам з дітьми — Азаров

Цього року уряд приділить особливу увагу соціальному забезпеченню родин з дітьми.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні уряду, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, прожитковий мінімум для дітей до 6 років зросте до 870 гривень, для дітей від 6 до 18 років – до 1042 грн., для працездатних — до 1004 грн.

“Так, у 2011 року субвенція на виплату допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям, у порівнянні з фактичними витратами 2010 року, буде збільшена приблизно на 4 мільярди гривень і складе 26,4 мільярдів”, — повідомив голова уряду.

Окрім цього М. Азаров запевнив, що з 2011 року допомога при народженні дитини нараховуватиметься залежно від прожиткового мінімуму.

Зокрема, за даними прем’єр-міністра, розміри державної допомоги родинам з дітьми, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям протягом 2011 року будуть збільшуватися відповідно до росту розміру прожиткового мінімуму.

“Нагадаю, що мінімальний розмір допомоги з вагітності й пологів незастрахованим особам зросте до 1054 гривень, а максимальний розмір допомоги на дітей, над якими встановлена опіка, збільшується: для дітей до 6 років — до 1740 гривень, для дітей від 6 до 18 років — до 2084 гривень. Таким чином, уряд створює досить широке соціальне поле матеріальної підтримки і опіки родин з дітьми. Звісно, ми хотіли б ще більше розширити це поле і збільшити його фінансування, але кошти на це може дати тільки зростання економіки”, — наголосив він.

Читайте также по теме