ГолосUA
07:51 11/10/2009

Уряд вирішив терміново заплатити транспортникам Харкова

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила вжити невідкладних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам харківського комунального підприємства «Міськелектротранс».

Про це ГолосUA повідомили в Управлінні у зв’язках зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів.

Доручення дано міністру праці та соціальної політики Людмилі Денисовій, міністру з питань житлово-комунального господарства Олексію Кучеренку, в.о. міністра фінансів Ігорю Уманському, а також голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову і меру Харкова Михайлу Добкіну.

На сьогодні дане підприємство має постійну заборгованість із виплати заробітної плати працівникам, що, в свою чергу, призводить до акцій протесту. Крім того, «Міськелектротранс» не в змозі самостійно погасити п’ятимісячну заборгованість із зарплати, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ГолосUA, 9 жовтня колектив харківського підприємства «Міськелектротрансу» оголосив безстроковий страйк. У п’ятницю на маршрути повністю не вийшли трамваї і тролейбуси – працівники «Міськелектротрансу» відновили акцію протесту з вимогами погасити борги по зарплаті. Не працюють усі чотири — два тролейбусні і два трамвайні – депо Харкова.

За даними профкому підприємства, зарплата не виплачується з травня цього року. Загальна сума боргу на сьогодні становить близько 30 млн. грн.

 

Читайте также по теме