ГолосUA
12:25 22/07/2010

Усунений з посади мер Енергодару каже, що мерію захопили рейдери

 В Енергодарі рейдери захопили мерію і намагаються встановити нові порядки.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив міський голова Енергодара Олександр Кулібов, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 7 червня близько 18-ої години 50 осіб спортивної статури захопили будівлю мерії. Вони відчинили кабінети, здійснили обшуки. Наразі вони не пускають чинного міського голову з його командою в мерію. Винними мер називає депутатів від БЮТ та “Фронту змін”.

Як зазначив заступник міського голови Енергодара Владислав Дяченко, загроза безправ’я у місті з’явилась ще наприкінці 2009 року, напередодні президентських виборів. Тоді за допомогою схеми, розробленої одним із депутатів, до складу міської партійної організації Партії регіонів увійшли люди, прихильні до БЮТ і “Фронту змін”, що дозволило змінити розстановку сил та переобрати керівництво партії. Згодом, за словам Дяченка, з партії були виключені люди, не згодні з новою політикою змовників, а на їх місце були введені люди з сумнівною репутацією.

Далі було викрадення печатки виборчої комісії секретарем міськради Анатолієм Мироновим (17 травня), незаконне зібрання і винесення рішення про усунення з посади законного мера Електродара О.Кулібова (26 травня). За словами О. Кулібова, всім цим діям з боку рейдерів допомагає й підтримка міського прокурора, який чинить тиск на людей, що підтримують чинного мера.

На сьогодні вже було проведено кілька мітингів і під стінами мерії та виконкому Енергодара, і під Адміністрацією Президента.

«Буквально днями ми зібрали 528 підписів із осудом даних дій і сьогодні від імені громадської організації «Регіони за Януковича» ми з супроводжувальним листом передаємо їх Генеральному прокурору», — зазначив В. Дяченко.

М.Олексевич />  

Читайте также по теме