ГолосUA
11:56 27/01/2009

УЄФА хоче знати, чи є в Україні расизм

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) має намір оцінити загрози расизму в Східній Європі у зв’язку з проведенням в Україні і Польщі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. 

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті організації, повідомили "Українські Новини". 

"Ми хочемо глянути на досягнутий прогрес і знову закликати всіх до зброї. Зокрема, ми хочемо визначити позитивні підсумки і в світлі ЄВРО-2012 оцінити характер загрози расизму в Східній Європі, а також зрозуміти, що щодо цього може зробити європейська футбольна родина", — сказано в листі генерального секретаря УЄФА Девіда Тейлора до учасників третьої міжнародної конференції "Разом проти расизму", яка пройде в березні у Варшаві (Польща). 

Метою конференції стане підвищення поінформованості футбольної громадськості про проблему расизму і дискримінації у футболі, пропозиція конкретних і конструктивних рішень та обмін передовим досвідом у цій сфері на рівні клубів, неурядових організацій і об’єднань уболівальників. 

УЄФА виробив тверду політику боротьби з расовою дискримінацією і розробив ряд дисциплінарних заходів для покарання причетних до расизму. 

На початку футбольного сезону (серпень 2008) разом з Європейською комісією і мережею FARE ("Футбол проти расизму в Європі") було створено спеціальний півхвилинний кліп, який засуджує расизм. 

Антирасистські заходи проходили під вивіскою "Разом проти расизму" і під час ЧЄ-2008 у Швейцарії та Австрії. 

Всього на здійснення проекту з інтеграції національних меншостей УЄФА направив 312 500 євро. 

 

Читайте также по теме