ГолосUA
10:52 20/08/2010

В Аграрному фонді Україні стверджують, що мають понад мільйон тонн продовольчого зерна

Аграрний фонд Україні має понад мільйон тонн продовольчого зерна

Про це заявив заступник директора Аграрного фонду України (АФУ) Олександр Лавренчук на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в статті видання «Дзеркало тижня», у якій йдеться про те, що запаси АФУ становлять лише 350 тисяч тонн «відчувається певний душок».

«Такі джерела ОБС — одна бабця сказала, я б не хотів просто коментувати», — підкреслив голова Аграрного фонду.

При цьому О. Лавренчук наголосив, що офіційні дані про запаси продовольчого зерна в Україні, яким оперує АФУ перевіряються щомісячно.

«Є спільний наказ Міністерства аграрно-промислової політики…, згідно якого щомісячно перевіряються залишки державного інтернаційного фонду. І ці дані свідчать про інше. А 350 тисяч — це так комусь здалося, це хтось очікує, це комусь так би хотілося. Наразі в Аграрному фонду Україні більше 1 мільйона тонн продовольчого зерна», — запевнив О. Лавренчук.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» цими днями оприлюднило інформацію про те, що керівництво Аграрного фонду продало зернотрейдерам за заниженими цінами більшу частину недоторканого запасу продовольчого зерна — 1,137 мільйона тонн. /> Видання заявляє, що цю інформацію підтверджує джерело «ДТ» у Держказначействі.

А. Береза
 

Читайте также по теме