ГолосUA
14:35 07/12/2008

В Івано-Франківській області призупинили експлуатацію половини канатних доріг

Перевірка канатних підвісних доріг на Прикарпатті показала, що більшість з них загрожують безпеці пасажирів. Загалом в області зареєстровано 17 підвісних пасажирських канатних доріг. 

Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду напередодні гірськолижного зимового сезону виявили 48 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, призупинено експлуатацію 9 канатних доріг. Про це кореспонденту ZAXID.NET повідомили в Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області. 

Окрім цього, до адміністративної відповідальності притягнуто директора ТзОВ "Захід-ЛТД" та начальника групи канатних доріг ТзОВ "Скорцонера". 

Зокрема, у ТзОВ "Захід ЛТД" смт. Ворохта Яремчанської міської ради не проведено ремонт приміщення електророзподільної станції, не дотримуються терміни проведення планово-попереджувальних ремонтів, не здійснена вирубка гілок дерев у зоні руху крісел. 

На навчально-спортивній базі "Україна" не вирішено питання ремонту канатної дороги. 

У ТзОВ "Скорзонера" с. Поляниця в окремих паспортах канатних доріг не внесені зміни про відповідальних осіб та не вказані номери наказів про їх призначення, в журналах реєстрації денних оглядів канатних доріг несвоєчасно робляться записи про перевірку справності опор і крісел, недооформлені картки реєстрації проведення технічних обслуговувань. />  

 

Читайте также по теме