ГолосUA
19:52 03/11/2010

В Києві відкрилася виставка “Мандруючі Україною”

 

size="4">В Києві у Фонді сприяння розвитку мистецтв відкрилася виставка пейзажів під назвою «Мандруючі Україною».

size="4">Виставка має на меті презентувати національний колорит і культурні традиції України, а також показати розмаїття її архітектурних та художніх пам’яток і велике історичне значення.

size="4">За словами куратора виставки Романа Набутовського, національне образотворче мистецтво – це не тільки відомі усьому світові українські майстри пензля, такі як Шевченко, Мурашко, Кричевський, Яблонська та інші. Але й весь український живопис, який займає не менш визначну позицію у всесвітній спадщині мистецтв.

size="4">Він колоритний, різнобарвний, експресивний, всеосяжний, та унікальний, — наголосив куратор виставки, — І плеяда українських художників, котрі експонують свої твори на цій виставці показують пейзажі українських міст та околиць, у тому вигляді, які вони є, пропускаючи через свої емоційні струни души”.

size="4">Організатори виставки сподіваються, що вона допоможе киянам і гостям столиці якомога більше дізнатися про Україну, особливо перед проведенням Євро-2012. А також планують продовжити популяризувати подібні культурні заходи серед молоді та заохотити до проекту сучасних митців.

size="4">І. Тимошенко

Читайте также по теме