ГолосUA
12:55 12/09/2010

В Мінсім’ї стурбовані загрозливою ситуацією із здоров’ям українських громадян

Україна перебуває серед країн-лідерів за кількістю споживання алкоголю та кількістю курців, загрозливих масштабів набула гіподинамія серед дітей та підлітків.

Про це заявив міністр України у справах у справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін на прес-конференції з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту, передала прес-служба відомства.

Равіль Сафіуллін наголосив на, без перебільшення, загрозливій ситуації в Україні, яка склалася зі здоров’ям громадян, зокрема дітей та молоді. “В останні роки рівень здоров’я населення суттєво знизився, зокрема молодого покоління. Так, тільки 6% випускників загальноосвітніх шкіл можна вважати здоровими, близько 60% страждають на хронічні захворювання”, — зазначив міністр.

Також, за словами глави Мінсім’ї, знижується загальний рівень заняття населення фізичною культурою та спортом. Так, якщо в 1990 році в Україні фізичною культурою та спортом займалися 11 мільйонів людей, що становило тоді 21,2% населення, то в 2009 році фізкультурою займається тільки кожен десятий українець. (серед мешканців Скандинавії — 75-80%).

На думку Р. Сафіулліна, для зміни ситуації необхідна реальна, змістовна і дієва державна політика, основним провідником якої повинно бути Міністерство, в сфері відповідальності котрого перебуває оптимальний комплекс ключових взаємозалежних напрямків. “Рівень здоров’я людей безпосередньо пов’язаний з рівнем заняття населенням фізичною культурою та спортом. На жаль, в останні роки в засобах масової інформації, в рекламі не превалюють цінності здорового способу життя, а здоров’я не є складовою успішності людини”, — зауважив він.

 

Читайте также по теме