ГолосUA
09:17 07/08/2010

В МНС закликали громадян не ходити до лісу, поки існує пожежна небезпека

Оперативний штаб із координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році, заборонив відвідування населенням лісових масивів протягом пожежонебезпечного періоду, організації патрулювання та утримання у підвищеній готовності сил і засобів оперативного реагування.

Про це сьогодні повідомили в прес-службі МНС України.

Згідно повідомлення МНС України, у цілодобовому режимі в МНС організовано чергування міжвідомчої оперативної групи, яка забезпечуючи роботу Оперативного штабу здійснює постійний моніторинг пожежної обстановки в природних екосистемах та координацію заходів центральних і місцевих органів влади щодо попередження виникнення лісових пожеж та оперативного залучення необхідних сил для їх гасіння.

Аналогічні штаби створено при Раді міністрів Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях.

Нагадаємо, що для оперативного реагування на надзвичайні події, пов’язані з пожежною небезпекою, відповідно до доручення Президента України рішенням Уряду утворено Оперативний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році, який очолює тимчасово виконуючий обов’язки Міністра МНС Болотських М.В.

За оперативними даними, протягом минулої доби зареєстровано 480 пожеж, у тому числі у житловому секторі 101 пожежа. Крім цього виникли 3 пожежі на підприємствах та 8 пожеж на транспорті. Вогнем знищено 44 будівлі, 5 од. автотракторної техніки та 22,5 т кормів. /> Орієнтовні збитки від пожеж становлять 4 млн. 632 тис. грн., з яких 527 тис. грн. – прямі.
 

Читайте также по теме